Recepten

Paprikasoep (30 min)

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote wortel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 tomaten 
  • 700 ml water (of meer)
  • 1 groente bouillontablet
  • 125 ml kookroom of slagroom
  • zout en peper
  • peterselie voor garnering

Bereiding

  1. Snijd de paprika’s in vieren, verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd blokjes. Schil de wortel en snijd ook in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. 
  2. Verhit de olie in een pan en fruit eerst de ui en knoflook aan en voeg na ongeveer 5 minuten ook de paprikablokjes en wortel toe. Bak dit nog ongeveer 5-10 minuten.
  3. Snijd de tomaten in kwarten en voeg dit bij de groenten. Voeg hier ook het paprikapoeder bak nog 2 minuten mee.
  4. Voeg het water toe en breng aan de kook, voeg dan het bouillonblokje toe en roer goed door. Laat de soep nog 10 minuten pruttelen totdat de groente zacht zijn.
  5. Voeg het water toe en breng aan de kook, voeg dan het bouillonblokje toe en roer goed door. Laat de soep nog 10 minuten pruttelen totdat de groente zacht zijn.
  6. Serveer de soep en garneer met peterselie en de overgebleven room.

Gevulde paprika’s met kip en groene selder (6O min)

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 rode paprika’s
  • 250 g champignons
  • 1 takje groene selder
  • 1 ui
  • 500 g kipfilet
  • margarine
  • 30 g bloem
  • ½ blokje kippenbouillon
  • tabasco
  • zout en peper van de molen
  • basmatirijst

    Bereiding

    1. Snijd de paprika in twee, verwijder de zaadjes en pocheer ze in licht gezouten kokend water. Controleer na 5 minuten of ze gaar zijn en dompel ze onder in koud water.
    2. Pel en hak de ui fijn, maak de champignons schoon, verwijder het zanderige steeltje en snijd ze vervolgens in plakjes.
    3. Was de selderij tak en snij hem in heel fijne stukjes. Hak de kipfilet fijn.
    4. Breng het water aan de kook met het ½ bouillonblokje.
    5. Verwarm de oven voor op 200°.
    6. Smelt 20 g margarine in een pan en fruit daarin de ui. Voeg de champignons toe aan de ui en laat 5 minuten sudderen.
    7. Voeg de selderij toe en laat nog 5 minuten verder sudderen.
    8. Bestrooi de ui en champignons met bloem, voeg 1 kop bouillon toe en meng alles goed door elkaar. Doe de kip erbij en kruid met een beetje zout, peper en tabasco naar smaak. Laat nog 5 minuten verder pruttelen.
    9. Vul de halve paprika’s met deze bereiding en plaats ze voor 15 minuten in de oven.
    10. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer hem bij de gevulde paprika’s.

      Paprikapasta met pangasiusfilet (30 min)

      Ingrediënten (4 personen)

    • 2 uien
    • 6 rode paprika’s
    • 6 eetlepels (olijf)olie
    • 2-4 theelepels paprikapoeder
    • 4 theelepels Italiaanse kruiden
    • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
    • 400 gram volkoren spaghetti
    • 2 kleine courgetten
    • 400 gram pangasiusfilet
    • peper

    Bereiding

    1. Maak de uien en de paprika’s schoon. Snijd de ui in snippers en de paprika’s in blokjes.
    2. Verhit 1 eetlepel van de olie in een pan en bak hierin de ui en paprika 3-4 minuten.
    3. Voeg het paprikapoeder, de Italiaanse kruiden en de tomatenblokjes toe en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes sudderen.
    4. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzingen op het pak.
    5. Was de courgette en schaaf hem met een (kaas)schaaf schuin in plakken. Bestrijk de plakken courgette dun met olie en bak ze in een hete grillpan 4-6 minuten tot ze mooie bruine strepen hebben. Keer ze halverwege.
    6. Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met peper. Bak de vis in de rest van de olie in 5 minuten gaar en bruin.
    7. Pureer het paprikamengsel met een staafmixer tot een saus.
    8. Giet de spaghetti af en roer de pasta door de saus. Leg de plakjes courgette en blokjes vis erop.