Paprikapasta met pangasiusfilet (30 min)
05-12-2022
Ingrediënten (4 personen)
- 2 uien
- 6 rode paprika's
- 6 eetlepels (olijf)olie
- 2-4 theelepels paprikapoeder
- 4 theelepels Italiaanse kruiden
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 400 gram volkoren spaghetti
- 2 kleine courgetten
- 400 gram pangasiusfilet
- peper
Bereiding
- Maak de uien en de paprika's schoon. Snijd de ui in snippers en de paprika's in blokjes.
- Verhit 1 eetlepel van de olie in een pan en bak hierin de ui en paprika 3-4 minuten.
- Voeg het paprikapoeder, de Italiaanse kruiden en de tomatenblokjes toe en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes sudderen.
- Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzingen op het pak.
- Was de courgette en schaaf hem met een (kaas)schaaf schuin in plakken. Bestrijk de plakken courgette dun met olie en bak ze in een hete grillpan 4-6 minuten tot ze mooie bruine strepen hebben. Keer ze halverwege.
- Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met peper. Bak de vis in de rest van de olie in 5 minuten gaar en bruin.
- Pureer het paprikamengsel met een staafmixer tot een saus.
- Giet de spaghetti af en roer de pasta door de saus. Leg de plakjes courgette en blokjes vis erop.