Paprikasoep
Paprikasoep
29-11-2022
30 minuten
30 minuten
Ingrediënten (4 personen)
- 2 rode paprika's
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote wortel
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 tomaten
- 700 ml water (of meer)
- 1 groente bouillontablet
- 125 ml kookroom of slagroom
- zout en peper
- peterselie voor garnering
Bereiding
- Snijd de paprika's in vieren, verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd blokjes. Schil de wortel en snijd ook in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een pan en fruit eerst de ui en knoflook aan en voeg na ongeveer 5 minuten ook de paprikablokjes en wortel toe. Bak dit nog ongeveer 5-10 minuten.
- Snijd de tomaten in kwarten en voeg dit bij de groenten. Voeg hier ook het paprikapoeder bak nog 2 minuten mee.
- Voeg het water toe en breng aan de kook, voeg dan het bouillonblokje toe en roer goed door. Laat de soep nog 10 minuten pruttelen totdat de groente zacht zijn.
- Voeg het water toe en breng aan de kook, voeg dan het bouillonblokje toe en roer goed door. Laat de soep nog 10 minuten pruttelen totdat de groente zacht zijn.
- Serveer de soep en garneer met peterselie en de overgebleven room.